Bišu gulta, apiterapija Latvijā.

Bišu gulta, apiterapija Latvijā.

🐝  Vai zināji, kas ir bišu gulta?

Brīnišķīga relaksācija klausoties bišu zumēšanā un sajūtot stropa enerģiju un siltumu. Šāda bišu terapijas mājiņa atrodas mums kaimiņos "Jaunupītēs" Sērenes pagastā un ir pieejama pret ziedojumiem. Es ļoti iesaku to izmēģināt un pagulēt kopā ar bitēm.

bišu gulta, bišu mājiņa

Kas ir pirmais ko sajūt ieejot namiņā? Tā ir smarža, smaržo pēc medus, propolisa, miera un laimes. Smarža ir papildināta ar bišu zumēšanu, kas noved līdz transam līdzīgam veselīgam miegam, ar pilnīgi zaudētu laika izjūtu.

Zem lāviņas ir izvietoti stropi, kas izdala 35 līdz 36 grādu siltumu, tur var sajust mikrovibrācijas. Bišu saimes biolauks darbojas 45 centimetru attālumā.



🐝  Stropa terapijas (bišu gultas) būtība ir tā, ka cilvēks atrodas ļoti tuvu bitēm un ieelpo dziedinošo stropa gaisu. Ap bišu stropiem veidojas īpašs biolauks. Notiek cilvēka un bišu biolauku mijiedarbība. Tā tiek veiktas korekcijas cilvēka veselībā.

Stropa terapija ir visefektīvākā aprīlī-septembrī, kad ir aktīvs perošanas laiks. Šis terapijas veids ir salīdzināma ar ārstēšanu izmantojot zirgus, delfīnus u.c., bet ir vienkāršāks, jo apgulties speciāli ierīkotā guļvietā var jebkurš, pat bērns. Bites ir viaktīvākās saulainā laikā, taču bišu gultā var pagulēt arī lietainās dienās. 

bišu gulta, bišu mājiņa, apiterapija

Pieredzējuši biškopji saka, ka bišu stropos zem gultām ir mazāks medus pienesums, acīmredzami bites tērē savu enerģiju, lai atjaunotu mūsējo. Tādēļ ir jānovērtē labās gribas žests apmeklējot bišu namiņu "Jaunupītēs", kas darbojas uz ziedojumu principa.

bišu gulta, bišu mājiņa, apiterapija

Apiterapija Latvijā šodien

Apiterapija ir ārstēšana ar bišu produktiem

Informācijas trūkuma dēļ ārstu attieksme pret šo ārstēšanas metodi šobrīd ir samērā noraidoša. Tomēr arī Latvijā ir praktizējoši ārsti apiterapeiti. 

Stropu terapiju rekomendējams veikt kopā ar citām atveseļošanas procedūrām. Īpaši vajadzētu atteikties no kaitīgiem ieradumiem, dzert vairāk tīru ūdeni, ēst veselīgu pārtiku.

Lai rezervētu bišu gultu, sazinieties ar Jaunupīšu saimnieci: 29 580 851

Back to blog