Glempings Ceriņi "Pie Daugavas" - vieta, kur apstājas laiks.

Glempings Ceriņi "Pie Daugavas" - vieta, kur apstājas laiks.

Kāds ir glempinga noslēpums?

Tuvāk dabai, prom no kņadas un stresa! Vai tas ir tas, ko Tu vēlies savām brīvdienām? Tad glempings Ceriņi "Pie Daugavas" būs īstā vieta, kurp doties. Termins "Glempings" mūsuprāt latviskojas kā "glauns kempings". Tas nozīmē, ka šeit ir piedomāts pie lietu kvalitātes un dizaina, lai radītu īpašu atmosfēru. 

Glempings Ceriņi Pie Daugavas

Ierastās vides maiņa ir faktors, kas palīdz mainīt fokusu. Tava dzīve ir pēkšņi atkarīga no laika apstākļiem: lietus, vēja stipruma un virziena - lietas par ko Tu pat neaizdomājies pilsētā. Taču viss neierastais, var arī radīt sajūtu, ka esi ārpus sava komforta burbuļa. Dod sev laiku, lai pierastu pie jaunajiem apstākļiem. Ar vienu nakti pie dabas ir stipri par maz. Viss neierastais kairinās maņas - ožu, tausti, dzirdi, redzi - organismam tā būs papildus slodze , ja vien Tu savas neierastās izjūtas nenomāksi ar pārlieku alkohola devu.

Mēs uzskatam, ka atpūta sākas tikai no otrās nakts, tāpēc mūsu glempingā Ceriņi “Pie Daugavas” var rezervēt teltis sākot no 2 naktīm. Uz vienu nakti ir pieejama tikai četrvietīgā telts bez gultas veļas.

Restartēties ir populārs jēdziens un katram tas var nozīmēt kaut ko citu. Restarts varētu būt jaunas enerģijas ieplūdināšana ķermenī. Taču enerģija var ieplūst tikai tur, kur ir brīva vieta. Tātad jārada tukšums, jāatbrīvojas no liekā. Kas Tev ir lieks? Varbūt pulkstenis un cenšanās kontrolēt laiku? Varbūt sociālie mediji? Varbūt atkariība no kafijas un saldumiem? Dod sev iespēju, maini savu enerģētiku. Apturi skrējienu un ieklausies sevī - organisms pats pateiks priekšā, ko Tev vajag vai nevajag.

Mūsu mērķis ir radīt vietu, kur apstājas laiks. Dzīve zem zvaigznēm, teltī, pie Daugavas.

Mūsu glempings Ceriņi “Pie Daugavas” ir pašā Daugavas krastā.

Ūdens tuvums rada īpašu auru un plašuma sajūtu. Nokāp pa taciņu un brien iekšā Daugavā, nav lieliskāka veida, kā atveldzēties vasaras tveicē. Taču ūdens plašumi uzliek arī atbildību, jo ūdens lieliski vada skaņu. Tādēļ, gan mēs varam dzirdēt pat otrā upes pusē notiekošo (tur šovasar viss mierīgi), gan mūs var dzirdēt augšup un lejup pa straumi. Tieši tapēc mūsu glempings ir klusais kempings, ļausim, lai dominē dabas skaņas.

Glempings Ceriņu Pie Daugavas

Mūsu zvanu teltis ir no brezenta (kokvilna 35%, poliesters 65%). Audums lieliski aiztur vēja brāzmas un veido patīkami siltu vidi, īpaši, kad ieslēdz sildītāju. Karstā laikā audekls dos ēnu un patvērumu no saules svelmainajiem stariem. Teltī ir lodziņi ar kukaiņu sietu, kurus atverot, radīsi gaisa plūsmu vēsumam ielaižot nakts dzestro gaisu. Taču auduma teltis neaiztur skaņu. Tapēc mūsu teltīs nav televizora, radio vai tumbiņu mūzikai. Mēs piedāvājam jaudīgu Internetu, lai Tu varētu lietot savus gadžetus, taču ja esi pieradis pie skaļas mūzikas, tad iesakam lietot austiņas.

Kapēc zvanu teltis?

Telšu forma ir ļoti vienkārša, ar vienu centrālo atbalsta punktu telts vidū, kas ir 3 m augsts. Augstie griesti lieliski regulē gaisa temperatūru un šādā teltī nekad nebūs sajūta, ka nav ko elpot.

Šī ir viena no vissenākajām telšu formām, kas gandrīz nemaz nav mainījusies laika gaitā.

Telts forma ir radusies iedvesmojoties no indiāņu vigvama. Šādu brezenta telti izgudroja Henrijs Hopkins Siblejs (Sibley), kurš arī patentēja telts konstrukciju 1858 gadā. Kopš šī laika zvanu teltis ir guvušas ļoti lielu popularitāti. Tās pielieto gan ceļojumiem, gan atpūtai, gan ekspedīcijām.

Telts forma ir radusies iedvesmojoties no indiāņu vigvama. Šādu brezenta telti izgudroja Henrijs Hopkins Siblejs (Sibley), kurš arī patentēja telts konstrukciju 1858 gadā. Kopš šī laika zvanu teltis ir guvušas ļoti lielu popularitāti. Tās pielieto gan ceļojumiem, gan atpūtai, gan ekspedīcijām.

 

Mēs piedāvājam jums ceļojumu laikā, kad vari sajusties kā ekspedīcijā pirms 200 gadiem (ja vien aizmirsti par elektrību).

Latvijas glempingu saime

Zvanu teltis (bell tents) ir ļoti populārs glempinga veids un veiksmīgi papildina brezenta telšu saimi. Cilvēki pasaulē un Latvijā aizvien vairāk novērtē iespēju nakšņot mēbelētās teltīs un glempingi cenšas viens otru pārspēt ar dažādām dizaina idejām. Latvijas virtuālo glempinga karti vari aplūkot šeit.

Glempings Ceriņi “Pie Daugavas” piedāvā īpaši ērtus kabatu atsperu matračus, dūnu spilvenus un siltas segas. Ērts matracis Tavam miegam ir ļoti būtisks labsajūtas aspekts. Romantisku noskaņu radīs elektriskais kamīns. Mēs ilgi domājām par telts apkures iespējām, nopirkām ar malku kurināmu čuguna krāsniņu, izmēģinājām gāzes apkures kamīnu, līdz beidzot palikām pie elektriskā kamīna.

 

Kamīnam ir 3 opcijas: tikai gaismiņa romantikai, kad ir silts laiks un divas apkures jaudas. Jāsaka, ka silda jaudīgi. Mums patīk, ceru Tev arī patiks. Visu telts grīdu sedz paklājs, kas ir piegriests telts apļa formā. Vasarā ir jāstaigā plikām kājām, Tavas pēdas novērtēs mīksto paklāja segumu pēc aktīvas dienas ritējuma.

Ko pie mums darīt?

Jaunjelgava ir pilsētiņa ar ļoti senu vēsturi.

Jaunjelgava

Mēs esam sarūpējuši divriteņus, lai Tu nesteidzoties varētu izbraukāt visu pilsētiņu, iegriesties Informācijas centrā pēc gardām kūciņām un kafijas, vai papusdienot Grašu Bankas lieliskajā ēstuvītē. Jaunjelgavu ar Daugavas otrā pusē esošo Klidziņu savieno pārcēlāj kuģītis mīlīgi saukts par Balto Kazu. Kuģītis ļoti labprāt Tevi pavizinās pa Daugavu. Ja vēlies vairāk laika pavadīt uz ūdens, tad paņem mūsu airu laivu. Jaunjelgavā ir arī nesen atvērta BMX trase riteņiem un skrituļošanai. Ja esi ūdens sporta entusiasts, tad paņem līdzi savu ekipējumu. Lielie Daugavas plašumi ir kā radīti veikbordam, sērfingam, kaitboardam.

Atgriežoties kempingā Tevi sagaidīs grils un ugunskura vieta ar čuguna katlu zupas vārīšanai. Ja jutīsies pārāk piekusis, lai gatavotu, tad Garšu Bankas virtuve ir vien 2km attālumā un strādā līdz 21:00 katru vakaru.

Laipni lūdzam izbaudīt Daugavas plašumu mūsu kempingā Ceriņi “Pie Daugavas”.

Mēs atvērsimies jau 4. jūnijā. Brauc pie mums ciemos, novērtē mūsu ieguldīto enerģiju un piedalies glempinga izaugsmē ar savām idejām. "Lai Top" ir mūsu devīze - Tev, man, mums visiem!

Apciemo mūs virtuāli jau tagad: www.kempingspiedaugavas.com

Seko mūsu izauksmei Facebook un Instagrammā.

Back to blog