Piektais vēsturiskais novads – Sēlija.

Piektais vēsturiskais novads – Sēlija.

Kaspars Ulsts, pilnu rakstu lasīt šeit.

Ir tāds novads Latvijā, kura itkā nemaz nav. Piektais vēsturiskais novads – Sēlija. Un ir tāda pilsēta Daugavas viņā krastā – Jaunjelgava (pilsētas statusā kopš 1647 (!), kurā šobrīd mīt vien 1800 iedzīvotāji. Padzirdējuši par jaunu glempingu pie Daugavas, nolēmām tur aizdoties un pie viena apskatīt šo neparasto novadu. Tad nu pēc kārtas.

Te, Daugavas krastā reiz slējušās lepnas sēļu mājas. 1924. gada gadsimta plūdos ledus krāvumi mājas ieslaucīja Daugavā. Šogad saimnieki bijušo dzimtas māju vietā atklāja šo glempingu. Tāds izskatīsies mūsu nākamo dienu miteklis.

Jaunjelgava (bij. Frīdrihštate) bija nozīmīga Daugavas ostas pilsēta. 19. gadsimtā te saimniekoja ebreju tirgoņi, kas eksportēja Krievijas preces uz Angliju un Vāciju. Diemžēl pēc Daugavpils dzelzceļa atklāšanas Daugavas ūdensceļš zaudēja savu nozīmi un ebreji aizbrauca uz Rīgu.

Rīta plānošana. Šodien uz sēravotiem un Aklo purvu!

Braucot Sērenes virzienā, par sēru liecina it viss;) Ceļa malā ieraugām t.s. Sēlijas Yellowstone. Iespaidīgi! Uz ASV vairs var nebraukt, vispārīgam priekšstatam pietiks ar šo:)))

Ellītes purva sēravots. Ož stipri, garšo ne visai. Jācer ka pasmēlām pareizajā vietā, jo tāds speciāls avots jau nekur netecēja – vienkārši purva grāvis…

Vairāk par Kaspara piedzīvojumiem lasiet blogā www.adventures.lv 

Atpakaļ uz blogu